Checklist aanbiedingen kunststof kozijnen

Aanbiedingen kunststof kozijnen vergelijken

Kunststof kozijnen zijn makkelijk, energiezuinig en mooi en gaan een leven lang mee. Tenminste als je kiest voor de juiste kunststof kozijnen. Er zijn namelijk zoveel aanbieders dat je vaak door de bomen het bos niet meer kunt zien. Zeker als je niet technisch aangelegd bent,  is het lastig om de verschillende aanbiedingen objectief te beoordelen. De prijsverschillen kunnen aanzienlijk zijn en de verschillen in kwaliteit ook. Met deze checklist weet je precies waar je op moet letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen.

  • Meestal komt er een adviseur bij je thuis die je ramen opmeet, je advies geeft en de offerte opmaakt. Controleer of wat de adviseur opschrijft ook overeenkomt met jouw wensen. Vraag hem of haar alles nog even rustig samen te vatten. Controleer of dit alles ook in de offerte is opgenomen.
  • De plaatsing van de kozijnen is cruciaal. Vraag dus door over de manier van montage en laat dit controleren door iemand met technische kennis. En, minstens zo belangrijk: hoelang gaat het duren? Hoeveel monteurs komen er over de vloer en: hoe schoon wordt je woning opgeleverd?
  • Zorg dat er met een stelkozijn gewerkt wordt. Dit is een frame dat een duurzame aansluiting en afdichting maakt met de binnen- en buitenmuur. Hierdoor blijft je kozijn langer mooi.
  • Kies altijd een verkooppunt met showroom zodat je het kozijn van jouw keuze in het echt kunt bekijken. Ga er ook heen, dan is de kans op verrassingen achteraf veel kleiner.
  • Laat je adviseren over het glas. Dubbelglas is tegenwoordig standaard en drievoudig glas is een optie; isoleert beter, maar is uiteraard ook duurder.  Vaak is het alleen nodig op de begane grond. Kijk altijd goed naar je eigen situatie en zorg dat je advies op maat krijgt.
  • Boven alles: vertrouw op je gevoel. Komt de adviseur te laat of raffelt hij het gesprek af? Wees op je hoede! Zet trouwens ook nooit zomaar ergens je handtekening onder!

We hebben een mysterieshopper op pad gestuurd die bij tien willekeurige aanbieders van kunststof kozijnen een offerte aanvroeg met soms ontluisterend resultaat. Lees hier het verslag “de onmisbare tips van een mystery-shopper”.

 

 

Gratis informatiepakket!

Vraag direct een gratis informatiepakket aan met alle mogelijkheden van kunststof kozijnen.

Direct aanvragen