Kozijnen kopen: checklist

Er zijn zoveel merken en typen kunststof kozijnen dat u wellicht door de bomen het bos haast niet meer ziet. Prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Bij de ene leverancier kunt u zodoende wel tot wel zestig procent duurder uit zijn dan bij de ander. Ook tussen de kwaliteit van glas, kunststof en de montage kunnen de verschillen groot zijn. Wie graag kunststof kozijnen wil, moet dus goed geïnformeerd op zoek gaan. Met deze checklist helpen we u op weg om de juiste keuze te maken!

  • Kies altijd een verkooppunt met het VKG-keurmerk. Dit garandeert een onafhankelijke controle van het hele proces. Van productie tot en met montage.
  • Controleer of wat de adviseur opschrijft ook overeenkomt met uw wensen. Vraag hem alles nog even rustig samen te vatten. Controleer of dit alles ook in de offerte is opgenomen.
  • Vraag door over de manier van montage en laat dit als het kan controleren.
  • Zorg dat er met een stelkozijn gewerkt wordt. Dit is een frame dat een duurzame aansluiting en afdichting maakt met de binnen- en buitenmuur. Hierdoor blijft het kozijn langer mooi (het kozijn alleen vastkitten tegen de muur is niet hoogwaardig!)
  • Kies altijd een verkooppunt met showroom zodat u het kozijn van uw keuze in het echt kunt bekijken. Ga er ook heen, dan is de kans op verrassingen achteraf veel kleiner.
  • Laat u adviseren over glas. Drievoudig glas is een optie en isoleert beter, maar is vaak alleen nodig op de begane grond. Kijk altijd goed naar uw persoonlijke situatie en zorg dat u advies op maat krijgt.
  • Boven alles: vertrouw op uw gevoel.

De zekerheid van K-vision kozijnen
Check of uw verkooppunt het VKG-keurmerk heeft. De K-vision verkooppunten werken  samen met speciaal opgeleide vakmensen. Uw woning wordt na de werkzaamheden weer keurig opgeleverd.

Daarnaast biedt de keuze voor K-vision kozijnen en - verkooppunten extra zekerheid als het toch onverhoopt fout gaat. Er wordt kritisch gekeken naar iedere opdracht en we zorgen ervoor dat deze van begin tot einde goed uitgevoerd wordt. Mocht er toch een probleem ontstaan, dan garanderen wij dat dit goed afgehandeld wordt.