Kunststof kozijnen en ramen

Kunststof kozijnen worden meestal vervaardigd van polyvinylchloride (PVC). Er zijn verschillende kwaliteiten in de handel. Kunststof kozijnen doen qua fraaiheid zeker niet onder voor houten kozijnen en hebben veel voordelen:

  • Ze zijn duurzaam, de kunststof gaat tot 50 jaar mee;
  • Ze zijn onderhoudsarm, af en toe afnemen met een vochtige doek volstaat;
  • Ze zijn warmte en geluid isolerend;
  • Ze zijn inbraakwerend;
  • Ze zijn te krijgen in bijna iedere RAL kleur eventueel met (hout)nerf;
  • Ze zijn milieuvriendelijk door hun lange levensduur en bovendien recyclebaar.

Geschikt voor alle typen woningen

De K-vision kunststof kozijnen zijn geschikt voor alle standaard Nederlandse kozijnafmetingen. Door de rechte hoekverbinding in het kozijn en in het draaideel hebben ze de uitstraling van houten kozijnen, maar beschikken ze wel over de vele voordelen van het moderne kunststof. Zelfs in een monumentaal pand kunnen kunststof kozijnen met behoud van de oorspronkelijke details toegepast worden. Ook bijvoorbeeld een ‘ouderwets’ verticaal schuifraam is mogelijk.

Kunststof ramen: zo veelzijdig

U kunt kiezen voor een draaikiepraam in het raamkozijn, maar ook naar buiten draaiende ramen, uitzet- of valramen zijn uitvoerbaar in kunststof. De kozijnen en ramen worden uitgerust met drievoudig glas op de begane grond en dubbelglas voor de bovenverdieping en voorzien van hang- en sluitwerk met het Politiekeurmerk Veilig Wonen. In overleg met de adviseur kiest u in de showroom het juiste kozijn in de kleur die past bij de uitstraling van uw woning.

Voor meer informatie over kunststof kozijnen op maat kunt contact opnemen met één van de verkooppunten van K-vision kozijnen.

Wat is een kozijn eigenlijk?

Een kozijn is een raamwerk waarin een deur, raam of een ander element kan worden aangebracht. Het is meestal van hout, aluminium of kunststof gemaakt.

Opbouw en plaats

In de meest eenvoudige vorm bestaat een kozijn uit twee stijlen(een linker- en een rechter stijl) en twee dorpels (een onder- en een bovendorpel). Een tussendorpel wordt ook wel kalf genoemd. Een kozijn is een onderdeel van een wand of gevel, zonder dragende en constructieve functie. Wanneer de muuropening te breed is, zal een latei boven het kozijn worden aangebracht, om de krachten op te nemen die anders het kozijn zouden beschadigen. Een ontlastingsboog heeft dezelfde functie als een latei, de krachten opnemen en doen afvloeien op de muurdammen naast het kozijn. Kozijnen kunnen worden onderscheiden in binnen- en buitenkozijnen, waaraan verschillende eisen worden gesteld. Binnenkozijnen zijn kozijnen die binnen een gebouw worden toegepast, buitenkozijnen bevinden zich in de gevel van een gebouw en zijn zo onderdeel van de scheiding tussen binnen en buiten.

1=zijstijl, 2=tussenstijl, 3=bovendorpel, 4=kalf of tussendorpel, 5=onderdorpel, A=bovenlicht met uitzetraam, B=deur, C=bovenlicht met vast glas, D=vast glas, E=paneel

afbeelding-bij-kunststof-kozijnen-en-ramen