Natuurlijke ventilatie

Wie zich gaat oriënteren voor nieuwe kozijnen let waarschijnlijk op kwaliteit, glas, isolatie, inbraakgevoeligheid en natuurlijk de prijs. Maar heb je ook gedacht aan goede ventilatiemogelijkheden?

natuurlijke ventilatie duurzaam kunststof kozijnen

Frisse lucht

Het gevoel van comfort en welzijn in je woning is voor een groot deel afhankelijk van frisse lucht. Schone lucht in huis is zelfs noodzakelijk voor je gezondheid! Om vieze geurtjes, vocht en schadelijke stoffen af te voeren, is ventileren met verse lucht noodzakelijk. Hiermee kun je schimmelvorming en allergieën vermijden.

Hoe ventileren?

Een woning wordt niet goed geventileerd wanneer er alleen regelmatig een raampje wordt opengezet. Als het raam gesloten is, is de frisse lucht na ongeveer een half uurtje alweer verdwenen. Omdat je in Nederland door de temperatuur en de hoeveelheid neerslag vaker niet dan wel het raam kunt openen, is het van het grootste belang dat je kozijnen beschikken over goede ventilatiemogelijkheden.

Ventilatiemogelijkheden in je kozijn

In de meeste huizen zit geen mechanisch ventilatiesysteem, maar is er alleen natuurlijke ventilatie. Let er daarom bij de aanschaf van nieuwe kozijnen op dat ze beschikken over voldoende ventilatiemogelijkheden. Dit is o.a. geïntegreerd in het hang- en sluitwerk, maar er zijn ook speciale roosters te verkrijgen. Daarmee kun je zelfs de ramen gesloten houden als het te koud is en toch ventileren.

Hoe zit het bij de K-vision kunststof kozijnen?

Informeer bij een van de K-vision verkooppunten in de buurt informeren naar de beste ventilatiemogelijkheden in uw situatie.

Gratis informatiepakket!

Vraag direct een gratis informatiepakket aan met alle mogelijkheden van kunststof kozijnen.

Direct aanvragen