Help, ik heb nieuwe kozijnen nodig!

Je weet het al een tijdje, de kozijnen in je woning zijn er slecht aan toe en je hebt dus nieuwe kozijnen nodig. “Wat moet ik doen, waar begin ik, waar moet ik aan denken, wat gaat me dat kosten?” En zo heb je vast nog veel meer vragen bij nieuwe kozijnen. Voordat je naar een aannemer stapt is het aan te raden je zelf alvast goed te informeren. Voor nieuwe kunststof kozijnen ben je bij ons aan het goede adres. Lees hier hoe je in 5 stappen een goede keuze kunt maken:

nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen kopen in 5 stappen!

 

1. Wat wil ik? Wat voor een woning heb ik?

Ramen en deuren zijn bepalend voor de uitstraling van je huis. Bekijk ze eens goed, wat vind je mooi, wat zou je willen veranderen. 
Tip: maak eens foto’s van je huis.

2. Online informatie

Op internet is veel informatie te vinden over kunststof kozijnen. Zoveel dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Onder de tab “kozijnen”  hebben we alle informatie die je nodig hebt handig onder elkaar gezet. 

3. Bezoek een showroom

Bezoek altijd een verkooppunt met showroom. Je kunt hier alle mogelijkheden voor nieuwe kozijnen bekijken. De adviseur informeert je over kleuren, glassoorten, hang- en sluitwerk. Kortom, alle technische bijkomstigheden waar je zelf niet direct aan denkt.

Tip: neem foto’s mee van je woning, of misschien heb je zelfs nog bouwtekeningen!

Tip: Kies bij voorkeur een verkooppunt met het VKG-keurmerk. Dit garandeert een onafhankelijke controle van het hele proces, van aankoop tot en met inbouwen en nazorg.

4. Thuis opmeten

Meestal komt er een adviseur bij je thuis, die je ramen opmeet, je advies geeft en de offerte opmaakt. Controleer of wat de adviseur opschrijft ook overeenkomt met jouw wensen. Vraag hem, of haar, alles nog even rustig samen te vatten. Controleer of dit alles ook in de offerte is opgenomen.
Laat je niet verleiden om ter plaatse voor opdracht te tekenen, laat alles rustig bezinken, tot je overtuigd bent van de juiste keuze.
Tip: doe nooit een (te) hoge aanbetaling voor levering!

5. Prijsvergelijken

Op veel websites worden concrete prijzen genoemd en vergeleken en de een lijkt nog goedkoper dan de ander. Laat je echter niet in de luren leggen. Zonder exacte maten is het erg lastig om precies te vertellen wat de kosten zijn om je huis van nieuwe kozijnen te voorzien. Niet elk kozijn heeft namelijk standaard afmetingen. Vraag daarom dus altijd een offerte op maat, zodat je achteraf niet voor onaangename (financiële)  verrassingen komt te staan.

Lees ons volgend blog “checklist aanbiedingen vergelijken”, dit verschijnt op 2 april.

Gratis informatiepakket!

Vraag direct een gratis informatiepakket aan met alle mogelijkheden van kunststof kozijnen.

Direct aanvragen