Waarom keurmerken op kunststof kozijnen belangrijk zijn!

Het enorme aanbod maakt het kiezen van de juiste kunststof kozijnen vaak een hele uitdaging. Gelukkig zijn er verschillende keurmerken die u kunnen helpen. Een bedrijf mag een keurmerk alleen op zijn product zetten als hij daar toestemming voor heeft en zijn producten voldoen aan bepaalde eisen van een onafhankelijke organisatie.


NL fabrikaat 600x350

  • Het VKG- keurmerk Het belangrijkste keurmerk is het VKG-keurmerk van de Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie,de enige brancheorganisatie voor bedrijven die kunststof ramen en deuren produceren en leveren. Met het VKG-keurmerk voldoen de kozijnen aan strenge voorschriften en kwaliteitseisen. Kozijnenleveranciers worden hierop bovendien herhaaldelijk gecontroleerd. Daarnaast biedt de VKG ook financiële zekerheid. Als u een aanbetaling hebt gedaan en de leverancier kan zijn verplichtingen niet nakomen (bijvoorbeeld omdat hij failliet is gegaan) dan garandeert de VKG dat de verbouwing voor de resterende betaling wordt overgenomen door een andere leverancier met VKG-keurmerk. Als dit niet mogelijk is, kan de VKG ook besluiten de aanbetaling terug te storten. Het is in Nederland nog niet verplicht om aangesloten te zijn bij de VKG. Het is voor de koper wel een extra zekerheid: via de VKG is hij ervan verzekerd dat zijn kunststof kozijnen voldoen aan wettelijke kwaliteitsnormen. Kies dus altijd een bedrijf met VKG-keurmerk. Kijk altijd of een bedrijf op de website van de VKG staat. Via deze lijst kunt u ook heel snel een K-vision verkooppunt vinden bij u in de buurt!

Wist u dat u bij een kozijnenleverancier met het VKG-keurmerk maar liefst 10 jaar garantie op het kozijn en de montage ervan heeft?

  • Het KOMO productcertificaat Bedrijven die lid zijn van de VKG leveren producten met het KOMO productcertificaat. Dit houdt in dat:
  • Alle onderdelen van het kozijn een KOMO productcertificaat hebben (dus zowel de profielen, de rubbers, het glas en het hang- en sluitwerk.)
  • Het complete kozijn KOMO gekeurd is en voorzien is van een KOMO attest
  • De kozijnenleverancier door KOMO getest is op de fabricage van het kozijnsysteem. Dit betekent dat hij uitsluitend gekeurde profielen gebruikt en dat deze volgens de voorschriften verwerkt zijn tot een compleet kozijn.

Wist u dat Woningen met het Politiekeurmerk tot 90% beter beschermd zijn tegen inbrekers dan huizen zonder dit keurmerk?

  • Nederlands fabrikaat Dit is geen keurmerk, maar toch is het slim om erop te letten waar een kozijn gemaakt wordt. De K-vision kunststof kozijnen worden bijvoorbeeld volledig in eigen land geproduceerd. Dit is een groot voordeel, want in haast elk ander Europees land worden meestal kleinere kozijnen toegepast. In Nederland wordt standaard juist vaak voor kamerbrede en verdiepings hoge ramen gekozen. K-vision kiest daarom bewust voor Nederlandse fabrikanten die al jarenlang ervaring hebben met de specifieke eisen voor de Nederlandse markt. Ook in de manier waarop een kozijn gemonteerd wordt, zitten per land grote verschillen. De VKG promoot montage met een stelkozijn zodat er altijd een goede afdichting is. K-vision werkt standaard met een stelkozijn.

Wist u dat grotere kozijnen aan andere eisen moeten voldoen dan kleinere, bijvoorbeeld omdat er meer winddruk op staat?

Gratis informatiepakket!

Vraag direct een gratis informatiepakket aan met alle mogelijkheden van kunststof kozijnen.

Direct aanvragen